Tuhannenyhden yön satukirja Hedwig Smolan

ISBN:

Published:

Hardcover

321 pages


Description

Tuhannenyhden yön satukirja  by  Hedwig Smolan

Tuhannenyhden yön satukirja by Hedwig Smolan
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 321 pages | ISBN: | 4.70 Mb

Ja Ŝeherazade alkoi kertoa...Tuhatyksi yötä hän viihdytti puolisoaan saduilla, jotka kertoivat loistosta ja mahdista, kavaluudesta ja seikkailuista. Idän koko tenho ja salaperäisyys henkii näistä tarinoista, jotka ovat kuuluneet kaikkien kansojenMoreJa Ŝeherazade alkoi kertoa...Tuhatyksi yötä hän viihdytti puolisoaan saduilla, jotka kertoivat loistosta ja mahdista, kavaluudesta ja seikkailuista. Idän koko tenho ja salaperäisyys henkii näistä tarinoista, jotka ovat kuuluneet kaikkien kansojen katoamattomaan satuaarteistoon. 1700-luvun alussa tarinat löysivät tiensä Eurooppaan.

On väitetty, että tämä satukokoelma, arabinkieliseltä nimeltään Alf laila wa laila on Raamatun jälkeen maailman eniten levinnyt teos.Tuhannenyhden yön satukirja sisältää kokoelman kauneimmat ja tunnetuimmat tarinat. Ne vievät lukijan kalifi Harun er-Raŝidin aikaiseen Bagdadiin ja sieltä keskelle kaukaisten satamien ja basaarikujien hyörinää. Niissä kerrotaan merkillisestä Sindbad merenkulkijasta, joka pitkillä ja vaarallisilla retkillään hankki suunnattomia rikkauksia, nuoresta köyhästä Ali Babasta ja neljästäkymmenestä rosvosta.

Henkiolennot puuttuvat niissä prinssien, kuninkaiden, kauppiaiden ja kerjäläisten kohtaloihin ja käyttävät taikavoimaansa suosikkiensa hyväksi.Maailmankuulu puolalainen taiteilija Janusz Grabianski on kiehtovin monivärikuvin herättänyt eloon satujen koko taikamaailman.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Tuhannenyhden yön satukirja":


ekipacs.eu

©2008-2015 | DMCA | Contact us